European City Guide dál vymáhá peníze z formulářů

Společnost European City Guide a další i přes své nekalé obchodní praktiky stále působí na evropském trhu, tedy i v České republice. Na firmách a občanech vymáhá desetitisícové i statisícové částky. Formulář uvádí adresáta v omyl

Obětí omylu a nefér jednání společnosti European City Guide se stalo stovky společností a občanů v České republice. Na formuláře, které mají být závaznou smlouvou uvádí European City Guide zavádějící, málo viditelné a nejednoznačné informace, nejčastěji v anglickém jazyce.

Formulář se svou povahou tváří jako nezávazná informace pro odesílatele. European City Guide chce pouze prostřednictvím formuláře upřesnit jméno firmy adresáta, která je zapsána často s chybami a zaslat formulář zpět. Tím se tyto informace mají pouze upravit v databázi společnosti European City Guide. Mimoto společnost uvádí informace, které v adresátech vzbuzují pocit, že se jedná o akci ve spolupráci s mezinárodními veletrhy, kterých se mohl adresát – oběť účastnit.

Chyba vás může stát víc než 80 000 korun

Po podpisu a odeslání formuláře začnou přicházet faktury s výzvou k uhrazení vysokých částek v Eurech. Jedná se například o částku 971 či 1120, nebo 890 Euro za rok. To však není vše. Smlouva je dle tvrzení společnosti European City Guide uzavřena na dobu tří let ! Postiženému subjektu tak hrozí během tří let ztráta více než 80 000 korun. A to v podstatě za nic.

Uváděná inzerce a databáze společnosti European City Guide je pro tuzemské firmy absolutně neefektivní a zbytečná. Tato stránka je navíc provozována firmou, která ve skutečnosti nemá ani u tuzemských ani u zahraničních subjektů dobré jméno a tudíž uvedení v jejich databázi má spíše odstrašující charakter.

Doporučujeme nic neplatit

Postiženým firmám a občanům doporučujeme nic neplatit a okamžitě od smlouvy formálně odstoupit a uvést v tomto dokumentu všechny argumenty, které k rozhodnutí vedou. Doporučuji uvést existující judikáty evropských soudů v této a obdobných věcech, které ospravedlňují postup – distancování se od podepsaného formuláře se zavádějícími údaji, jehož cílem je uvést adresáta v omyl.

Postupy Construct Data jsou nepříjemně obtěžující

Postup firmy European City Guide je velmi nepříjemný. Neustále zasílá faktury, hrozí exekucemi, zvyšuje penále. Tím do jisté míry zvyšuje tíseň postiženého, který pod tlakem může neoprávněnou pohledávku uhradit. Zástupci firmy European City Guide se navíc uchylují k obtěžujícím telefonátům, které mají v lidech vyvolat dojem, že se chtějí pouze domluvit. Snaží se tak snížit nárokované částky a v případě neúspěchů opět hrozí sankcemi a exekucí.

Doporučujeme tedy reagovat rázně a jasně, bez jakýchkoliv pochybností tento závazek odmítnout. Ušetřených 80 000 až statisíce korun za to určitě stojí.

Pro článek byly použity informace ze serveru: profipravnik.cz

 

Autor: Miroslav Zeman | čtvrtek 1.4.2010 12:55 | karma článku: 9,40 | přečteno: 650x