Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Bush povraždil statisíce lidí a nyní vyzývá k míru.Pokrytec uráží!

Pan Bush nejdříve povraždil desetitisíce Iráčánů a nyní vyzývá Rusko ukončení agrese proti mírumilovné zemi, která je mimochodem jeho spojencem. Podle něj nemají Osetinci narozdíl od Albánců právo na sebeurčení. Proč? Že by šlo o zájmy a moc a ne o lidi?

Nedokážu stále pochopit co pro vysoké politiky velkých mocností znamená obyčejný člověk. Právě nyní při vypuknutí konfliktu v Gruzii si všichni můžeme povšimnout pokrytectví až neuvěřitelného a trapného, které nám nejmocnější ukazují.

Bohužel v politice skutečně nejde o lidi a jejich zájmy, jak si mnozí lidé myslí, ale o moc, sílu, vliv a peníze. Tyto zájmy jsou tak silné, že stojí zato obětovat pro ně i vlastní věrohodnost nebo čest.

Kdyby to nebylo tak hrozné, pak by to muselo být velmi vtipné, jak prezident USA Georg Bush vyzývá bojující strany ke klidu a příměří a k respektování územní celistvosti Gruzie, zároveň vyzývá Rusko ke klidu a ke skončení agrese vůči mírumilovné Gruzii. Navíc připravuje rezoluci, kde by Rusko za jeho akce odsoudil.

Je zvláštní, že se v tomto člověku neobjeví alespoň malý pocit trapnosti. Zvlášť v případě, kdy si USA pro ochranu svých občanů vyhrazují právo zasáhnout kdekoliv na světě. Prakticky podpořeno válkou v Iráku, kterou USA napadly na základě skutečně lživých a vykonstruovaných obvinění o existenci chemických a jaderných zbraních v této zemi. Bez rezoluce OSN a přes odpor většiny velkých zemí světa napadly suverénní stát tisíce kilometrů vzdálený, který pro USA nepředstavoval jakoukoliv vážnou hrozbu.

V této zemi dodnes umírají tisíce civilistů po zásahu amerických raket. Vše na rozkaz tohoto mírotvůrce.

Jde o principy? Pokud jsem člověk ctící spravedlnost, pak se nemohu zastávat spojence pokud se dopustil nesprávného chování. Takto pokrytecky zní nyní slova podpory nejen od Bushe, ale i jiných politiků, kteří vyzývají Rusko k ukončení „agrese".

Ještě nedávno jsme mohli slyšet z úst politiků o právu Albánců v Kosovu na sebeurčení. Kosovo jako součást Srbska, která byla jeho součástí mnohem déle než Jižní Osetie součástí Gruzie. Kosovu se dostalo částečného mezinárodního uznání. A to po tom, co Srbské jednotky započali válku proti UCK a začalo s čistkami.

Proč mají tedy Albánci právo na sebeurčení a Jižní Osetijci nikoliv? Zvlášť pokud své území již léta nezávisle spravují,  90 % občanů má Ruské pasy a v referendu se více než 90 % občanů vyjadřuje pro nezávislost? V čem je jejich právo menší? Zřejmě v ničem. Bohužel však pro zájmy velmocí byla výhodná Kosovská nezávislost, aby se oslabil vliv Ruska v Evropě, zatímco nezávislost Jižní Osetije by jeho vliv posílila.

Opět nejde o lidi, ale o zájmy velmocí. To už stálo právě v Osetii život více jak 2000 lidí.

Kdo byl první kdo narušil dosud stabilní statut vztahů Gruzie a Osetií? I přes přestřelky, které již více než 15 let narušují klid mezi těmito částmi, není a nemohlo být řešením použití takto masivní síly ze strany Gruzie. Co by se stalo, kdyby Gruzínci obsadili celou oblast a Rusko nezasáhlo? Je skutečně prezident Gruzie Saakashvili tak mírumilovný, že by daroval Osetincům mír a odpustil jim jejich revoltu? Vzhledem k formě, jakou proběhly dosavadní gruzínské akce lze předpokládat, že by útok vedl k masové čistce a likvidaci Osetinské menšiny v této zemi. To není pouze spekulace, ale nutnost, bez níž by Gruzie toto povstalecké území nemohla nikdy efektivně ovládnout.

Nelze ani schvalovat vojenské akce Ruska na území mimo Jižní Osetii. Nicméně si asi jen těžko představit, že by se boje po takovýchto akcích omezily pouze na již tak těžce zkoušenou Jižní Osetii, ale je zde snaha oslabit protivníka na jeho území. Stejný postup použila jak NATO při bombardování Jugoslávie, která se neomezila jen na Kosovo, ale na celou zemi, včetně mostů, civilních továren, televize apod.

Každý člověk si tak může na výzvy největšího válečníka současnosti Bushe udělat vlastní názor. Dělání hlupáků z lidí tímto člověkem mě ale velmi uráží.

Autor: Miroslav Zeman | pondělí 11.8.2008 8:00 | karma článku: 25,88 | přečteno: 1497x
  • Další články autora

Miroslav Zeman

Reprízy na ČT? V době prázdnin až 69 % času

V první části článku jsme zamýšleli nad tím, proč i o prázdninách hradíme koncesionářský poplatek za užívání televize v plné výši, když samotná ČT nepřináší plnohodnotný, originální program, ale v drtivé většině vysílá reprízy svých dříve odvysílaných pořadů. V tomto článku přímo dokumentujeme rozsah reprízovaného obsahu a jeho nárůst v letních měsících. Budete překvapeni.

23.9.2013 v 18:05 | Karma: 19,32 | Přečteno: 639x | Diskuse| Ekonomika

Miroslav Zeman

ČT vysílá v létě reprízy, poplatky ale platit musíme

Téměř každá rodina vlastnící či užívající televizor je povinna hradit tzv. koncesionářský poplatek za užívání televize ve výši 135 korun měsíčně. Pokud svou povinnost nedodrží, následují tvrdé kontroly, pokuty až 10 tisíc korun, nesmlouvavé vymáhání a exekuce. Co se stane, když svou povinnost řádně neplní Česká televize? Nestane se nic.

2.9.2013 v 15:00 | Karma: 20,44 | Přečteno: 606x | Diskuse| Ekonomika

Miroslav Zeman

Pokrytectví mezi mocnými. Ochráníme civilisty dalším zabíjením

Po úspěchu Lybijské armády, která začala povstalce opět zatlačovat zpět na východ, rozhodli se mocní západu, že by bylo dobré dodat rebelům zbraně. I přes embargo na dodávky zbraní do Lybie jim toto dle jejich interpretace umožnuje rezoluce, že mohou podniknout vše nezbytné na ochranu civilistů.

30.3.2011 v 15:20 | Karma: 41,37 | Přečteno: 4838x | Diskuse| Politika

Miroslav Zeman

Stydím se za vás pánové mocní. Cítím vztek, bezmocnost a to je vše

Propaganda, zájmy, popularita..svoboda, demokracie, lidský život. Čemu dávají naši mocní přednost? Věříte rétorice pana Sarkozsiho, či Obami a jejich britských kolegů, že hlavním motivem zásahu je ochrana civilistů a bránění jejich vraždění?

21.3.2011 v 15:40 | Karma: 30,13 | Přečteno: 1546x | Diskuse| Společnost

Miroslav Zeman

Bankou s nejnižšími poplatky je stále mBank.Přijde nová konkurence

I ve 2. čtvrtletí hodnocení OVB Vstřícná banka se bankou s nejnižšími poplatky stala mBank. Za vítěznou mBank s 82,5 procenty následuje Volksbank se 75 procenty, Poštovní spořitelna se 73,8 procenty a Raiffeisenbank se 72,5 procenty. Už nyní však pozici těchto bank ohrožuje silná konkurence – nová Fio banka.

3.8.2010 v 11:09 | Karma: 8,36 | Přečteno: 1323x | Diskuse| Ekonomika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Rusové zasévají v Charkově strach. Utečte, dokud je čas, hrozí obyvatelům

23. dubna 2024  18:58

Kreml provádí koordinovanou leteckou a informační operaci proti Charkovu s cílem vyvolat mezi...

Koalici rozdělují výše daňové slevy na poplatníka i výpověď bez udání důvodu

23. dubna 2024  14:33,  aktualizováno  17:40

Rozpory ve vládní koalici u zásadních věcí přibývají s blížícími se volbami, ale i kvůli tomu, že...

Británie uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, oznámil premiér

23. dubna 2024  16:56,  aktualizováno  17:29

Britská vláda uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, uvedl v úterý britský premiér Rishi Sunak...

Herečky ze Zlaté labutě vydražily rekvizity ze seriálu pro děti z dětských domovů

23. dubna 2024

Seriál Zlatá labuť se blíží do finále, a proto TV Nova uspořádala v sobotu charitativní akci v Art...

  • Počet článků 47
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1842x
Vystudoval jsem Právnickou fakultu v Plzni. Pracoval jsem jako auditor a kontrolor a od roku 2004 jako šéfredaktor finančního portálu na www.centrum.cz. Věnuji se vedení redakce portálu WWW.MOJEPOPLATKY.CZ. Současně pracuji jako advokát v Praze - WWW.PROFIPRAVNIK.CZ. Kontaktovat mě můžete na mail: profipravnik@gmail.com

Seznam rubrik