Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

kacer.blog

27. 6. 2008 12:32
Podle mého názoru

jde jen o poziční válku o prachy. V nejmenovaném městě se soutěžila zakázka na radary, kamery a vyhodnocování přestupků na 3 roky v hodnotě cca 4 mld. Kč. Tímto rozhodnutím sněmovny tato zakázka padá. Současně existují rozhodnutí soudů, že zaznamenávat přestupky nemohou soukromé osoby. Dopravka v daném místě (podle jiného zdroje) má ve službě vždy maximálně 14 policistů na celý kraj, ti to tedy dělat těžko mohou. Výsledek? Vemte nás do party a my podpoříme nějaký zákon, který dá nažrat nám všem. A to je celý ten zázrak pánů poslanců.

0 0
možnosti

ant.

26. 6. 2008 20:41
...souhlasím s rozhodnutím poslanců...

...Městská policie (MP) byla původně založena ke zvýšení bezpečnosti a pořádku v ulicích měst, postupně začala svůj záběr rozšiřovat a v současné době to vypadá - alespoň v Brně - tak, že v ulicích je uvidíte jen sporadicky u přechodů pro chodce v době, kdy jdou děti do školy - to chválím - ale jinak dávají botičky na auta v ulici Kounicova naproti parkovacímu domu - ovšem abyste je zahlédli v ulici Slovákova, kde je občas problém projet i na motorce, to nehrozí. Nebo při jízdě z Tomkova náměstí na Merhautovu je před Husovickým tunelem možnost odbočení vlevo, ale jen pro MHD - ovšem pokud stojíte s autem za trolejbusem, tak si značky "Zákaz vjezdu" všimnete, až jste odbočili - většinou jde o mimobrněnské řidiče - no a pár metrů za odbočením pravidelně stojí MP a vybírají - jde zřejmě o mimořádně nebezpečný úsek, protože tam jsou skoro každý den. Nebo Libušina třída v Kohoutovicích - široká silnice, kde nepotkáte chodce, nehodu jsem tam ještě neviděl, ale MP tam kasírují každý den...

0 0
možnosti

kacer.blog

27. 6. 2008 12:21
Re: ...souhlasím s rozhodnutím poslanců...

... jenže tak se chová i policie státní. Všude.

0 0
možnosti

MiroTR

26. 6. 2008 20:02
Od té doby,

co městská policie měří u školy, jezdí se tam padesát. Takže teď se zas bude jezdit osmdesát ? ;-€

0 0
možnosti

Kolumbo

26. 6. 2008 18:49
Městskou šedou plíseň

bych zrušil úplně. Je to banda lotrů. Když vidím na "zeleném pásu" na kterém nic neroste stát auta, z nichž některé má botičku od městské policie a jiné ne, zcela podle úsudku "strážců obecního pořádku" otvírá se mi kudla v kapse. Taky ty formulace  v zákoně, že policista či úředník "může" vyměřit pokutu "až do" xx tisíc korun jsou k nezaplacení. Podle čeho vašnosta asi rozhoduje, komu pokutu udělí a v jaké výši, když "může" ale nemusí?

0 0
možnosti

icmek

26. 6. 2008 15:58
vážení

znovu opakuji, že policie prudí jenom ty, kteří se prudit nechají. jednou je v obci padesát, tak pojedu padesát. pokud Vás policie prudí, tak nedodržujete předpisy. a pokud nedodržujete předpisy, prudí zcela správně a já jsem za to rád. jednou bych rád měl děti a nechci, aby mi je někdo někde přejel.

0 0
možnosti

tromi

26. 6. 2008 16:03
Re: vážení

kdyby se starali tak pečlivě o všechno o co mají, tak jako o měření rychlosti, tak by to bylo skvělé, ale oni se starají jen o to měření, to je nejjednodušší:-©

0 0
možnosti

tromi

26. 6. 2008 14:15
měststká policie

má sbírat psí houna a ne otravovat lidi

0 0
možnosti

MiroTR

26. 6. 2008 20:04
Re: měststká policie

To mají sbírat majitelé pejsků, ne ?  Vy to necháte ležet ?

0 0
možnosti

Martin V

26. 6. 2008 13:44
Městskáči

Můžete mi někdo vysvětlit jak policajti číhající za bukem na překročení rychlosti snižují nehodovost?

Co jiného městská pilicie nežkontrolu špatného parkování na "profláknutých" místech dělá?

Kontroluje někdo ze slavné městské policie kde serou psy, chodí v ulicích a kontrolují rušení nočního klidu, hlídají aby vandalové nepoškozovali majetek?

0 0
možnosti

boban1108

26. 6. 2008 13:45
Re: Městskáči

Tam, kde se zavedlo úsekové měření (pomocí kamer městské policie) klesl počet nehod. Nezpochybnitelný fakt.

0 0
možnosti

Basketfan

26. 6. 2008 13:34
Pravidla

V tomto státě se čím dál častěji stává, že při snaze o řešení neutuchajících dopravních problémů vznikají spíše kontraproduktivní návrhy zákonů a vyhlášek. Toto je evidentní případ toho, když do věcí, které zasahují do života nás všech (a bezpečnost na silnicích je záležitost všech) promlouvají "odborníci" z řad zákonodárců. Opravdu nevím, co se tím sleduje. A ke stížnostem na buzerace ze stran městských strážníků dodám - kdo dodržuje vyhlášku a zákonu, nemusí se buzerace obávat. Ostatní ať se oprávněně strachují.

0 0
možnosti

boban1108

26. 6. 2008 13:29
A zase stoupnou počty.

Už to vidím, tak kde jedou na úsekovém měření všichni stejně rychle, hned se objeví nadřidiči. A zase stoupnou počty nehod, mrtvých, zraněných. Zase po bouračkách budou zácpy. Toto je krok zpět. A to moc velký krok zpět. Už se smiřuji s tím, že se z našeho dopravního marasmu nevyhrabeme. Drž hubu a jeď! Běda, kdybys náhodou jel podle předpisů. Smeteme tě! Nikdo nás nehlídá a podle politiků nás ani nikdo hlídat nemusí.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS