Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
N

nepolitik

1. 7. 2008 17:02
Problém s pohřbíváním

bude stále větší. Protože dnes mohou lidé pracovat v různých koutech světa, tak se rodiny stále více rozptylují a pokud zestárnou, tak už nemají mnohdy ani fysické předpoklady, aby alespoň jednou za rok na dušičky přijeli uctít památku svých rodičů. Proto se nelze divit tomu, že stále více lidí chce být rozptýleno, aby vzpomínka na ně zůstala jen v srdcích těch, kteří je měli opravdu rádi. Ona je cesta do Česka např. z Austrálie pro osmdesátiletého člověka už velmi problematická.

0 0
možnosti
AH

nyny.

1. 7. 2008 16:37
inu

já si nemyslím, že odsun obřadnosti je dán hektičností doby nebo nějakým zlořádem. Už jako dítě, když jsem byla na jakémkoli pohřbu jsem trpěla těmi příšernými řečmi najatých pincálů a u velebníčků to bylo jen o trochu lepší, ale ne o moc.Takže mne naprosto nepřekvapuje, že lidi si pohřeb nepřejí, moje babička si ho nepřála, otec taky a i já dětem kladu na srdce, že žádný pohřeb, jinak je budu chodit strašit.A moc si přeju, aby můj popel propašovali do zahraničí a vysypali do teplého moře, snad se jim to podaří,aniž by je za to zavřeli.PS: to myslíte vážně, že když se někdo nestará o hrob, že mu dají pokutu ? o hrob, který si někdo koupí nebo pronajme za peníze místo na hřbitově ?No to snad ne.

0 0
možnosti
RK

Radek0075

2. 7. 2008 1:02
Re: inu

Ono bude hodně záležet na dědictví. Jestli jim toho moc neodkážete, tak vás vysypou do Severního ledového oceánu.  To já budu mít obrovskou hrobku, kopii nějakého hradu z Transylvánie, budu v krásný rakvi, pochopitelně s otvíratelným víkem i zevnitř a v noci budu při svitu Luny vysávat krev pannám vracejícím se z diskoték:-)    Jeslti teda nějaká panna ještě existuje. 

0 0
možnosti
-

-clovek-

1. 7. 2008 9:25
Pěkná myšlenka

Kapitalismus je systém, kdy je zákonem dovoleného okrádání každý každého. Všichni jsou totiž za sebe odpovědní. Proto je obchod jak život, tak i smrt. Obchod je i manželství nebo rozvod. Přesto ti naši politici se nějak s touto myšlenkou nemohou stotožnit a sami žijí jak za socialismu. Není podstatné kolik zmetků vytoří, jelikož plat se bude stále valorizovat. Je to opravdu paradox! Každého by chtěli odměňovat podle zásluh, šikovnosti, dovednosti, podnikavosti a sami jsou odměňováni socialistickými platovými tabulkami. Jestli to už není jasný příklad o kázání vody a pití vína, tak už nevím, co by lidi přesvědčilo, že jsou politici opravdu jen brzdou lidství a lidské svobody.

0 0
možnosti
A

akki

30. 6. 2008 23:37
NEJHORŠÍ

je obřad v krematoriu!! Nikdy!

0 0
možnosti
S

Stiller

30. 6. 2008 23:20
Me by zajimalo tohle

Kdyz je nekdo priserne tlustej, kolik stoji rakev na miru? Urcite se nevejde do normalnich rakvi, takze se mu musi delat rakev vetsi. Teda v pripade , ze se necha normalne pohrbit.

0 0
možnosti
BH

gentlastwo

30. 6. 2008 22:15
Je to dost morbidní..

Před 10   lety   dala   lékařka plícního oddělení    Echo pohřební  službě../zadarmo??/Ráno paní   vstane a za dveřmi   stojí   pracovník pohřební služby.Povídá:Manžel zemžel.Ale uděláme Vám prvotřídní pohřeb..

0 0
možnosti
ZN

eman1

1. 7. 2008 17:41
Re: Je to dost morbidní..

No tak pokud to řekl takhle tak se asi paní potrhala ve vší vážnosti smíchy.

0 0
možnosti
D

duhastrecht

30. 6. 2008 20:23
K čemu slouží

rakev  klimatisací, to jako aby nebožtík k tomu všemu ještě v zimě nenastydnul a v létě nedostal úžeh:))))

0 0
možnosti
  • Počet článků 47
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1842x
Vystudoval jsem Právnickou fakultu v Plzni. Pracoval jsem jako auditor a kontrolor a od roku 2004 jako šéfredaktor finančního portálu na www.centrum.cz. Věnuji se vedení redakce portálu WWW.MOJEPOPLATKY.CZ. Současně pracuji jako advokát v Praze - WWW.PROFIPRAVNIK.CZ. Kontaktovat mě můžete na mail: profipravnik@gmail.com

Seznam rubrik