Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

nepolitik

15. 9. 2008 14:46
Podle autora jsem poražený důchodce, ale

já se tak necítím. On totiž zapomněl, že u mnoha léků se cena snížila tak, že jsou bez doplatků. Platíval jsem za tři balení léku na srdce doplatek 90,- Kč, nyní ho hradí plně pojišťovna a tak zaplatím pouze 30,- Kč, takže ušetřím 60,- Kč a tak je tomu i u dalších léků, které nemám čas zjišťovat. Jenom vím, že jsem za stejné léky zaplatil v minulém roce mnohem více než letos. Takže se nejprve přesvdčte a potom kecejte. Dávám Vám za ten blábol Rv(Y)Rv(Y)Rv

0 0
možnosti

Stará kára

15. 9. 2008 16:08
Re: Podle autora jsem poražený důchodce, ale

Souhlas, viz níže. Ale to jim soudruzi Rath a Paroubek zapoměli říct.

0 0
možnosti

Stará kára

15. 9. 2008 12:03
Vážně?

1. Jako všichni zaslepení blbci (nelze to nazvat jinak) jste zapomněl, že s poplatkem 60, - Kč v nemocnici denně ušetří (na potravinách, elektřině, vodném, toalet. papíru atd.) min. 70 Kč.  Tak  prosím tuto částku přičtěte k příjmům. (Mimochodem: v té době neplatil za návštěvy lékaře ani za recept - pokraťe ve svém výpočtu náklady).

2. Částka cca 5 mld. ročně je jen 2,5 % z celkových peněz, které za léčbu zaplatíme. Tak zase nic moc.  Jo - že to platí zrovna nemocní? Ale ti snad alespoň něco zaplatit mohou.

3. Jsem důchodce a necítím se být poraženým (možná proto že myslím /tedy jsem/). Vyprošuji si, aby mě chránili samozvaní meciáši. Tím méně aby hodnotili, zda jsem vítězem či poraženým (nejsem ani jedno ani druhé - prostě přispívám na stále náročnější způsoby léčby).

0 0
možnosti

L.O.N.

15. 9. 2008 12:14
Re: Vážně?

R^

0 0
možnosti

L.O.N.

15. 9. 2008 10:57
Lékárny

Lékárnám byla o sumu poplatků snížena marže, poplatky navíc na rozdíl od doktorů a nemocnic daní. V důsledku jsou na tom lékárny po zavedení poplatků finančně a ziskově hůře, než před tím, protože klesá obrat (přestává se plýtvat léky) a výpočty byly dělány z původních čísel. Zeptejte se svého lékárníka, když nevěříte.

A o tom podávání léků to může napsat jen omezený člověk. Chápu to u lidí bez vzdělání, ale právník, to mi nejde na rozum. Manželka je magistra (zaměstnankyně, ne majitelka, není tedy "kapitalistka" vykořisťující důchodce). Víte, kolikrát denně volá doktorům, že přešvihli dávkování? Víte, že za podání léku se špatným dávkováním není odpovědný předepisující lékař, ale magistr? Víte, kolik receptů denně je špatně vyplněných, takže by je pojišťovna neproplatila? Víte, kolik lidí se bojí zeptet doktora a ptá se až v lékárně? Víte, že pacient navštíví více lékařů a až magistr najednou vidí rizikové kontraindikace? Proč je asi farmacie považována za jednu z nejtěžších VŠ?

0 0
možnosti

agnostik1

15. 9. 2008 10:55
S těmi lékárnami

má pan autor pravdu, to je do nebe volající svinstvo!;-O

0 0
možnosti

Stará kára

15. 9. 2008 12:07
Re: S těmi lékárnami

Já beru tři léky a neplatím celkově nijak výrazně více - všechny tyto léky zlevnily. Víte to? Nebo se jen důležitě pohoršujete?

Manželka bere léky hodně drahé - a uspoří, protože jejich cena klesla výrazně. Máte to započteno ve vašem  "do nebe volajícím svinstvu"?

0 0
možnosti

kuča

15. 9. 2008 10:36
Národe, vzpamatuj se!

:-© Pánové, je vidět, že jste mladí a zdraví. Na rozdíl od Vás autor, který jet aky poměrně mladý má v hlavě mozek, který využívá k přemýšlení.

     Je mi už 7O roků, pravidelně piji alkohol, místo drahých antidepresiv a doktorovi se vyhýbán na 1OO honů. Z ordinací mám hrůzu a nemohu věřit ktomu, že by si lidé z dlouhé chvíle chodili k lékaři popovídat. Výjimky jsou možné .Jenomže i Vy jednou zestárnete a jestli Vám zdraví nebude  sloužit, pocítíte Julínkovu reformu na plno.  Je to vlastně určitý druh selekce. To co dělal Mengele na ramlpě, dělá skrytou formou Julínek. Mladí, kteří jste zdraví a pracujete, plaťte povinný odvod do v budoucnu zprivatizovaných zdravotních pojišťoven a my se rozhodnem, jak vás budeme léčit, aby jsme z toho měli nějaký zisk, pokud možno co nejvyšší....Pokrač.

0 0
možnosti

kuča

15. 9. 2008 10:42
Re: Národe, vzpamatuj se!

:-©  Vysvětlete mi, púroč se ždímají důchodci, kteří jsou nejvíce nemocní a celý život pracovali a poctivě jim byl strháváno ze mzdy nemocenské pojištění a na staré roky budou při současné sociální politice ODS zdechat na příkopech? Určitá sociální rovnováha ve vyspělé společnosti vždycky byla, ODS se svý kapitalismem pez přívlastků razí zákon džungle. Silnější vítězí, na metodách nezáleží. Jen ať my co se vydrápem na špici se máme dobře. Myslíte si že tohle je cesta do budoucna?;-O

0 0
možnosti

nelde

15. 9. 2008 10:33
A tenhle člověk je právník?

Tak proč si nepřečte a neinformuje svoje ovečky. Každý obecný příklad kulhá. Navíc je nefér ukazovat na důchodce, zavání to agitkou pro nejmenovanou stranu, která jim chce poplatky zrušit.

1) Lékař může předepsat léky až na tři měsíce. Příkladový pacient tak platí jen 60 měsíčně za lékárnu. Bohužel lékaři to nedělají (každý ví proč). Pokud si chodí pouze pro recepty (což je naprostá většina chronických pacientů), nemusel by chodit tak často. K tomuto uvažování mají právě poplatky přivést. Je smutné, že to nefunguje ani u vysokoškolsky vzdělaných lidí.

2) Je pravda, že většina chronicky nemocných bere celou řadu léků zbytečně. I tady mohou poplatky pomoci.

3) Při pobytu v nemocnici jsou náklady pacienta na živobytí nižší (možná ne úplně, ale jídlo, elektřinu, vodu a topení ušetří). Navíc byla nemocniční péče zneužívána právě jako laciný pobyt.

Dohromady by tedy bylo fér tu částku ponížit.

0 0
možnosti

nelde

15. 9. 2008 10:37
Re: A tenhle člověk je právník?

A ještě bych dodal, že je v módě si plivnout na lékárny - možná by si mohl pán přečíst, že lékárny si ponechávají jen malou část poplatku, většinu odvádí zdravotní pojišťovně.

Neříkám, že systém poplatků je ideální, ale princip je v pořádku - lidé musí začít sami rozhodovat o svém zdraví.

0 0
možnosti

TomášM

15. 9. 2008 10:16
Pan Josef právě nic nechápe

ten poplatek není o zaslouženosti, nebo nezaslouženosti, ale aby tam lidi nelezli, kvůli kravinám. A jak je vidět, funguje to velice dobře

0 0
možnosti

Todd Bertuzzi - vrah cenzorů

15. 9. 2008 10:28
Re: Pan Josef právě nic nechápe

R^

0 0
možnosti

jiand38

15. 9. 2008 10:15
Nemocnice

20 dní strávil v nemocnici....tj 20 dní si nemusel kupovat jídlo, nespotřebovával elektřinu (tedy ne doma)....myslíte, že zchudl?

0 0
možnosti

leather-man

15. 9. 2008 10:08
Vážený pane,

jděte s důchodci k šípku. Oni nespoří? 30 Kč je částka, která člověka zruinuje? Vždyť ušetří z regulovaného nájmu. Ať necpou prachy vnoučatům a platí si zdravotní péči. Nebo ještě lépe: proč jim nepomáhají děti? A to s vašimi názory opravdu máte vysokou školu? A co matky s dětmi, ty na tom zle nejsou?

0 0
možnosti

rocky_krysa

15. 9. 2008 10:04
Valorizace

Proc ve clanku neni zminena valorizace duchodu ? Jinak je to naprosto tendencni clanek.

0 0
možnosti
  • Počet článků 47
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1842x
Vystudoval jsem Právnickou fakultu v Plzni. Pracoval jsem jako auditor a kontrolor a od roku 2004 jako šéfredaktor finančního portálu na www.centrum.cz. Věnuji se vedení redakce portálu WWW.MOJEPOPLATKY.CZ. Současně pracuji jako advokát v Praze - WWW.PROFIPRAVNIK.CZ. Kontaktovat mě můžete na mail: profipravnik@gmail.com

Seznam rubrik