Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Fonon

21. 10. 2008 10:42
Poslyš autore,

co je špatného na myšlence existence státních zdr. zař., které jsou zdarma, a privátních zdr. zař., které budou za peníze? Tento model je celkem běžný.

0 0
možnosti

tramtadadá

21. 10. 2008 11:39
Re: Poslyš autore,

Nic není zdarma!! To je právě to, co voliči levice nejsou schopni pochopit.

0 0
možnosti

Martin Jirousek

21. 10. 2008 14:33
Re: Poslyš autore,

Volič levice velmi dobře chápe, že již odvedl peníze v podobě zdravotního pojištění a na základě tohoto pojištění a ústavy po něm s výjimkou speciálních položek nikdo další platby za léčbu nemá požadovat.

0 0
možnosti

Stará kára

21. 10. 2008 12:53
Re: Poslyš autore,

Ani tento portál není zdarma.

0 0
možnosti

Martin Jirousek

21. 10. 2008 14:38
Re: Poslyš autore,

Ono to takto už funguje. Některá zařízení jsou privátní (velká většina praktiků a stomatologů) a některá v péčích krajů. Platby za léčbu všem zařízením hradí zdravotní pojišťovny a pacient by měl mít přímou spoluúčast jen při poskytování nadstandardu nebo zákrocích např. plastické chirurgie. Poplatek jako takový je jen další (přímá daň) za léčbu, ať už si ústavní soud prohlásil cokoli.

0 0
možnosti

OrpheusF1

21. 10. 2008 20:43
Re: Poslyš autore,

zajímavá teorie, ale ve skutečnosti to je zcela zcestné. Poplatky měly a mají v prvé řadě regulační charakter.  Lidé si musí uvědomit, že péče něco stojí, nezneužívat ji a chovat se odpovědně. Dote´d to za ně platí pojišťovna, bez ohledu na to, jestli si pojištění platí, nebo je za ně placeno a v jaké výši.

Možná jste nezaznamenali o kolik od zavedení poplatků ubylo nemocí a nemocenských a předpokládám ani největší šílenec nebude tvrdit, že to je proto, že na to ti lidé nemají. Je to prostě proto, že si tam simulanti nechodí jen tam kouknout, babičky popovídat (moje to taky dělala a už tam nechodí) a doktoři se mohou lépe věnovat tomu, co je podstatné. Pro mě je tedy lepší mít kvalitní péči, než nějaký poplatek v hodnotě lístku na MHD, jak je často přirovnáváno.

0 0
možnosti
  • Počet článků 47
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1842x
Vystudoval jsem Právnickou fakultu v Plzni. Pracoval jsem jako auditor a kontrolor a od roku 2004 jako šéfredaktor finančního portálu na www.centrum.cz. Věnuji se vedení redakce portálu WWW.MOJEPOPLATKY.CZ. Současně pracuji jako advokát v Praze - WWW.PROFIPRAVNIK.CZ. Kontaktovat mě můžete na mail: profipravnik@gmail.com

Seznam rubrik