Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZH

Zuzana Hejná

2. 9. 2009 15:57
zeptejte se

někoho, kdo vězně zaměstnával - schválně, co vám k povinné práci vězňů řekne.

0 0
možnosti
NP

Náhodně procházející

2. 9. 2009 13:31
Hlavně, komunistovi nejde věřit, něco říká, jinak myslí

U komunistů není přímé jednání, poku něco říká, něco obhajuje, tak někdy může jí i o dobrou věc. Někdy se i toto stane. Potíž je, že fakticky nejde o tuto věc, ta je jen prostředkem k nějakému zcela jinému cíli.

Ministryně by si měla uvědomit, k čemu má a hlavně k čemu nemá mandát. Je daná, aby dohlížela na chod resortu, udržovala ho a nic víc. Nebyla tam nominovaná, aby byla aktivistickou ministryní (nebo se možná pletu? srov. kauza Čunek atd.). Je na ní zcela patrné, že ji do vlády protlačili paroubkovi bolševizovaní sociální demokraté, snad i na přání otevřených komunistů. I Pecina řádí na vnitru, takhle zas na rezortu spravedlnosti. Randákovi sledovači, náhodou jsou pracovníci rozvědky, pouhých 20 na místě, kde pár politiků tráví dovolenou. U politiků šlo o spiknutí, u pracovníků rozvědky to je samozřejmě náhoda.

Věcně, změny, co soudružka navrhuje, můžou vypadat rozumě nebo být líbivé. Ale prosadit je musí parlament, patrně nově zvolený.

0 0
možnosti
NP

Náhodně procházející

2. 9. 2009 13:36
Re: Hlavně, komunistovi nejde věřit, něco říká, jinak myslí

A navrhnout by je měl ministr s politickým nandátem, ne někdo sice dosazený od socialistů, kteří se ale nevenek tváří, že jejich člověk to není. Navíc tohle jsou fakt věci dlouhodobé. Např. státní rozpočet je věc aktuální, řešit se musí. Ale nějaké alternativní tresty, to bylo lze řešit cca 20 let. Není takový spěch honem něco měnit v zákonech, že si to zamane nějaká komunistická dcerka, jen aby se zviditelnila. Zákony mají být solidně propracované, má je schválit stabilní sněmovna, ne s otálením, ale ne nějakým urychlovaným procesem.

Ono je celý soubor témat, která se snadno stanou tématy populistickými, kde by většina lidí souhlasila. Osobně bych taky byl pro to, aby vězni pracovali (nevím nakolik povinně, co taková Polednová, co jen leží celý den?), je otázka, zda-li povinně a přesná podoba této povinnosti. Na tom taky záleží. Byl bych i pro trest smrti, který byl zrušen proti vůli většiny obyvatel, nikdo nešel k volbám s tím, že toto nabízel ve svém programu - a prosadilo se to.

0 0
možnosti
PC

petulie chrupavková

2. 9. 2009 13:08
bla bla bla

Nejlepší je, když se k tomu vyjádří někdo, kdo tomu fakt rozumí, že ano?

0 0
možnosti
  • Počet článků 47
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1842x
Vystudoval jsem Právnickou fakultu v Plzni. Pracoval jsem jako auditor a kontrolor a od roku 2004 jako šéfredaktor finančního portálu na www.centrum.cz. Věnuji se vedení redakce portálu WWW.MOJEPOPLATKY.CZ. Současně pracuji jako advokát v Praze - WWW.PROFIPRAVNIK.CZ. Kontaktovat mě můžete na mail: profipravnik@gmail.com

Seznam rubrik